Skip to main content

Türkiye’yi ziyaret eden ITF heyetinden uyarı: ‘hükümetin baskıcı uygulamaları büyük ihtimalle artacak’

Hовости Пресс-релиз

ITF’in kara taşımacılığı bölüm başkanı Noel Coard, üç kişilik ITF heyetinde yer alan isimlerden biri. Coard şöyle dedi: “Adalet Bakanlığı Komisyonu görüşme talebimizi reddetti ve üyemiz TÜMTİS sendikasının cezaevinde bulunan şube başkanı Nurettin Kılıçdoğan’ı ziyaret etmemizi engelledi. Aynı zamanda, hükümet tüm bakanları bir araya topladı ve Türkiyeli sendikalar arasında işçilere karşı, zaten sürmekte olan şiddet uygulamalarında bir artış yaşanabileceği konusunda ciddi şüpheler var.”
 
Coard sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki, TÜMTİS’ten sık sık yaşanan tipik bir olayın şimdi bir kez daha tekrarlandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Gaziantep'te bulunan bir antrepo şirketinde, şirket yönetimi sendikaya üye olmak isteyen işçileri tehdit ediyor ve işten çıkarıyordu. Şirket yönetimi antrepo önünde direniş eylemi başlatan işçilere tacizde bulundu ve saldırdı. Dün direniş yerine çevik kuvvet polisi geldi ve işçilere Gaziantep Valisi’nin olağanüstü hal uygulamasını bahane ederek yaptıkları protesto eylemini yasakladığını söyledi. Ardından çevik kuvvet protestoyu dağıttı.”
 
ITF heyeti şu ana kadar, liman işçileri sendikası Liman-İş, demiryolu işçileri sendikası Demiryol-İş, BTS (Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası) ve TÜRK-İŞ konfederasyonunun genel başkanı ve genel sekreteri ile bir araya geldi. Heyet, ITF üyesi sendikalarla görüşmeler yapmaya devam edecek ve İstanbul'da DHL Express önündeki direniş eylemine katılacak.
 
ITF başkanı Paddy Crumlin şunları söyledi: "Heyet, Erdoğan hükümetinin sendika karşıtı ve anti-demokratik gündemine ilişkin endişe verici yeni kanıtlara ulaştı. Diyalog önerisinde bulunduk ve karşılığında reddedildik. Türkiye, kitlesel tutuklamalar, kamu sektörü çalışanlarının kitlesel olarak işten çıkarılması ve basını sindirme ve baskı altına alma uygulamalarıyla dış dünyadan giderek daha fazla kopan bir ülke haline geliyor. Hükümete bir kez daha bu tutumundan vazgeçmesi ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısını yapıyoruz."
 

НА МЕСТАХ

Hовости

Обзор Круглого стола по транспорту в Катаре

Международная федерация транспортников (МФТ) и Министерство труда Государства Катар провели круглый стол с участием местных и международных транспортных и логистических компаний, чтобы обсудить
Hовости

Изменения на посту президента ЕФТ

Исполнительный комитет Европейской федерации транспортников (ЕФТ) на этой неделе избрал Джорджио Тути новым президентом ЕФТ на своем заседании в Сплите, Хорватия